Super leuk als je op vakantie gaat. Naar een warm land om daar lekker te ontspannen op het strand of lekker te fietsen in de zon. Er zijn veel verschillende opties wat je op je vakantie kan doen en het is afhankelijk van wat je zelf wilt. Maar wat moet je absoluut mee hebben en wat kan je thuislaten? Hier een paar tips

Maak een lijstje

Eén van de beste tips die ik je kan geven is het maken van een lijstje. Zoek op google een lijst met alle belangrijke dingen die je mee moet nemen op vakantie en ga deze als een checklist af. Zo weet je precies wat je al in huis hebt en wat je eventueel moet regelen.

Voorbeelden van belangrijke spullen die je nodig hebt. Een paspoort, anders kom je waarschijnlijk niet zo ver. Een goed werkende pinpas of creditcard. Mocht je bijvoorbeeld een auto willen huren is het vaak verplicht om deze te betalen met creditcard of pinpas. Een creditcard zou ik zelf aanraden, deze kun je gemakkelijk aanvragen bij je bank. Bij sommige banken kun je zelfs een gratis creditcard krijgen. Dit afhankelijk per bank.

Andere belangrijke dingen kunnen goede schoenen, een bikini, genoeg ondergoed en een lekkere trui zijn.

Maak categorieën

Als je je lijstje hebt gemaakt en al je spullen in huis hebt kun je beginnen met inpakken. Een handige truc om niks te vergeten en te weten wat waar in je koffer ligt, is het categoriseren van je spullen. Maak bijvoorbeeld een ruimte in je koffer voor persoonlijke verzorging, voor schoenen, voor je ondergoed en voor je kleding. Deze zou je zelf nog kunnen ordenen op broeken, tops, en jurken, maar dat is wat je zelf wilt. Een extra tip rol je kleding op in plaats van opvouwen dit bespaart je veel ruimte in je koffer.