Wie een reisverzekering af wil sluiten, moet kiezen tussen de kortlopende en doorlopende variant. Sommige mensen weten direct wat voor hun de beste reisverzekering is, maar dat geldt niet voor iedereen. Twijfel je nog tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering? Lees dan vooral verder. In deze tekst staan namelijk de voordelen van een doorlopende reisverzekering op een rijtje.
 

1. Hele jaar door verzekerd

Een eerste voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je het hele jaar door verzekerd bent. Vandaar dat deze verzekering vaak gekozen wordt voor mensen die meermaals per jaar op vakantie gaan. Je hoeft dan niet voor iedere vakantie opnieuw een reisverzekering af te sluiten. Dit is wel het geval als je voor de kortlopende variant kiest. Deze heeft namelijk een begin- en einddatum. Een kortlopende reisverzekering gaat in op de dag dat je vakantie begint en eindigt automatisch bij terugkomst.
 

2. Niet alleen dekking tijdens vakanties

Omdat jou op vakantie iets kan overkomen, is het verstandig een reisverzekering af te sluiten. Vaak wordt gedacht dat deze verzekering alleen uitkomst biedt tijdens een vakantie, maar dat is niet het geval. Ook tijdens weekendjes weg en stedentrips ben je namelijk verzekerd als je een doorlopende reisverzekering afsluit. Word je ziek of raak je betrokken bij een ongeval tijdens een weekendje weg of een stedentrip? Dan kun je hiervoor een beroep doen op je reisverzekering.
 

3. Grotendeels zelf samen te stellen

De standaarddekking van een reisverzekering is voor iedereen hetzelfde. Dit geldt zowel voor de kortlopende als doorlopende variant. Als je de dekking niet uitgebreid genoeg vindt, kun je aanvullende verzekeringen afsluiten. Een annuleringsverzekering is hier een voorbeeld van. Daarnaast kun je ook bagage en medische kosten bij de meeste verzekeraars aanvullend verzekeren, net zoals een wintersportvakantie en een zakenreis. Kortom: je kunt een doorlopende reisverzekering volledig afstemmen op jouw situatie.

Naast de aanvullende dekkingen kom je bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering ook nog voor een aantal andere keuzes te staan. Zo moet je bijvoorbeeld een verzekerd gebied bepalen. Je bent standaard verzekerd binnen Europa, maar je kunt ook voor werelddekking kiezen. Er zijn zelfs verzekeraars waarbij je een doorlopende reisverzekering voor alleen Nederland, België en Duitsland af kunt sluiten. Daarnaast bepaal je zelf wat de maximaal aaneengesloten vakantieduur is. Vaak ben je standaard 60 dagen verzekerd, maar je kunt dit uitbreiden naar 180 dagen.
 

4. Lagere kosten

Bij een kortlopende reisverzekering betaal je eenmalig premie, terwijl je dit bij de doorlopende variant maandelijks doet. Daarom gaat je voorkeur misschien uit naar een kortlopende reisverzekering. Als je slechts eenmaal per jaar op vakantie gaat, ben je dan inderdaad goedkoper uit. Voor mensen die vaker op vakantie gaan, is het financieel gezien een stuk interessanter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Betwijfel je of dit het geval is? Bereken dan zelf hoeveel premie je betaalt voor beide verzekeringen op de website van een verzekeraar. Je ontdekt dan snel genoeg dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is als je vaker op vakantie gaat.