Het is een echte trend de elektrische fiets. In 2019 was al bijna een vijfde van alle fietsritjes op een e-bike, terwijl dit in 2013 nog maar 8 procent was. Daarbij is door de coronacrisis in 2020 de verkoop van elektrische fietsen erg toegenomen. Dit jaar zijn de elektrische fietsen erg hard gegaan. Sterker nog ze waren bijna uitverkocht en er waren erg lange wachtrijen. Kortom er was een echte run op. In deze tekst vertel ik je alles over het elektrische fietsenmerk Amslod. Sinds 2015 is dit Nederlandse fietsenmerk in een snel tempo uitgegroeid tot een van de grootste e-bikemerken van ons land.

Welke soort motor moet je hebben?

De elektrische fiets kan een voor- of achtermotor hebben of een middenmotor. Volgens fietsen reviews Amslod is de middenmotor de beste keuze. Dit komt omdat bij een elektrische fiets middenmotor de motor bij de trapas zit. Op deze manier is het gewicht het beste verdeeld. Hierdoor is de elektrische fiets makkelijk te hanteren. Bovendien heeft de voorwielmotor en de achterwielmotor een aantal nadelen die de middenmotor niet heeft. Zo heeft de voorwielmotor een wat zwaarder stuur, hierdoor heb je een grotere kans op slippen. Ook heeft de voorwielmotor een aparte rotatiesensor nodig bij de trapas. Deze sensor meet of de pedalen draaien. Aan de hand hiervan kan de computer meten hoeveel ondersteuning de motor moet bieden. Bij de middenmotor is dit niet het geval deze sensor is namelijk al ingebouwd. Het nadeel van de achterwielmotor is dat er geen naafversnelling op kan. Hierdoor krijg je automatisch een derailleurversnelling. Bovendien krijgt een middenmotor minder snel storingen.

Garantie en service

In de Reviews Amslod Fietsen komt ook veel naar voren dat het erg fijn is dat je drie jaar garantie en service hebt wanneer je hier een fiets gekocht hebt. Dit is dan ook het enige merk in Nederland die drie jaar volledige garantie geeft op alle elektronische onderdelen. Hier vallen dus ook de motor, accu en display onder. Bovendien krijg je op de aluminium frameconstructie zes jaar garantie. Dus mocht er iets kapot gaan aan de fiets komen ze deze aan huis vervangen of wordt het gerepareerd door fabrieksmonteurs. Echter behoren de slijtagegevoelige onderdelen niet tot deze garantie.