Antwerpen is een stad in België, een centrum van handel. Het heeft een bevolking van iets minder dan een half miljoen mensen en is de hoofdstad van de provincie Antwerpen, een van de drie gebieden van België. De stad ligt aan de rechterkant van de Schelde.

De stad is vrij oud, de naam wordt genoemd zo ver terug als de 4e eeuw. Het was het hoofdkwartier van Edward III, en de gouden eeuw van de stad is nauw verwant aan het Tijdperk van Exploratie. De stad heeft drie economische booms in zijn geschiedenis gehad, het eerst is het resultaat van de peperindustrie en later zilver.

Als het op toerisme aankomt, wordt Antwerpen ernstig onderschat. Dit kan worden beschouwd als slecht of goed, afhankelijk van de smaak van de reiziger. Als u buiten de gebaande paden naar een stad wilt reizen, die niet zo bekend is als Brussel, is Antwerpen een geweldige plek voor u.

Antwerpen is een van de belangrijkste steden in België als het gaat om cultuur en economie. Antwerpen is samen met New York en Zuid-Afrika een van de belangrijkste centra voor de diamantindustrie. De stad heeft ook een grote zeehaven en is een belangrijk gebied voor olieraffinaderijen.

Zeer weinig steden mengen het middeleeuwse perfect met het moderne, maar Antwerpen doet dit goed. U zult versteld staan van de kastelen en renaissance villa’s als je eet en drinkt in de lokale cafés. De stad staat bekend om zijn musea en galeries die artistiek de verschillende stemmingen van de stad demonstreren.

In de kunstgalerijen zijn de werken van de 15e eeuwse Vlaamse meester Jan Van Eyck en 17e eeuwse barokkunstenaars zoals Antoon Van Dyck opgenomen. De stad heeft ook internationale erkenning gekregen als een stad die bekend staat om zijn mode-ontwerp. Veel studenten die zijn afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten zijn uitgegroeid tot wereldberoemde ontwerpers.