Vanaf heden is het belangrijk om het aantal bezoekers in een bedrijf of organisatie te registreren. Deze regel komt vanuit de Arbowet. Als er bijvoorbeeld ergens brand uit breekt of een ongeval plaatsvindt moeten de autoriteiten weten hoeveel mensen er aanwezig zijn in t gebouw. Dit noem je bezoekersregistratie en kun je op verschillende manieren doen. De meest vanzelfsprekende is natuurlijk digitaal een bezoeker te registreren. Veel bedrijven registeren hun bezoekers door het gebruik van Word of Excel. Helaas is dit niet altijd de meest efficiënte oplossing. Een alternatief voor dit is het gebruik van speciale software om het zo goed mogelijk te laten lopen. Door het gebruik van deze software is er een heel arsenaal aan mogelijkheden. Een voorbeeld van deze software is een bezoekersregistratiesysteem genaamd DigiReceptie.

Wat is DigiReceptie?

DigiReceptie is de ideale software voor bezoekers registratie. Maar wat doet DigiReceptie nu precies? DigiReceptie neemt ten eerste veel tijdrovende taken uit handen voor de receptionist. Hierdoor besteedt de receptionist meer aandacht aan de klant en kan er zo volledige focus op de klanttevredenheid worden gelegd. Ten tweede is DigiReceptie een van de beste digitale oplossingen voor de registratie van bezoekers. De persoon die de bevestigingsmail ontvangt krijgt een geheel naar uw eigen gepersonaliseerde QR-code, parkeerinstructies en routebeschrijving. Hierdoor kan de persoon zich eenvoudig aanmelden en afmelden. Vervolgens wordt er aan de bezoeker gevraagd of hij/zij de voorwaarden wil tekenen en corona vragen wil beantwoorden. En als laatst krijgt de desbetreffende persoon een push notificatie als bevestiging.  Kortom DigiReceptie werkt razendsnel zonder enige moeite.

Tegenwoordig is het wel belangrijk dat de informatie dat verkregen wordt van bezoekers netjes wordt bijgehouden. Alleen met toestemming van de bezoeker en als er bijvoorbeeld een wettelijke verplichting is mag deze informatie geregistreerd worden.